Hitta rätt padelrack

Padel som vuxit fram som en lavin över Sverige har gjort att efterfrågan efter padelrack varit smått galen. Det har de senaste månaderna sålts slut på flertalet olika modeller från flera stora återförsäljare. Inte heller de stora sportkedjorna har haft möjlighet hela tiden att möta den stora efterfrågan på padelrack.

Det finns idag ett flertal stora varumärken inom padel som etablerat sig i Sverige, såsom exempelvis; Bullpadel, Babolat, Wilson, Adidas och Prince. Även före detta tennisstjärnan Robin Söderlings egna padelmärke RS Sports är ett populärt märke när det kommer till padelbollar och padelrack.

Hur hittar du bästa padelracket 2021 då?
Jo genom att läsa guider som närmare beskriver varje padelracks egenskaper och för vilken speltyp som just de passar för. Det finns tre olika rackettyper när det kommer till formen på padelracken; Runt, Diamant och Droppformat. Sedan finns det hårdare och mjukare padelrack, som kommer medföra fördelar och nackdelar beroende på din speltyp. Är du en offensiv padelspelare behöver du ha vissa egenskaper i ditt padelrack jämfört med om du är en defensiv spelare. För att maximera ditt spel behöver du troligtvis helt andra egenskaper än den offensive spelaren.